Deser z mascarpone i borówkami

Desery z owocami sezonowymi są najlepsze na świecie! Mi nie do końca zależało na tym, żeby mój deser był fit, ponieważ miałam ochotę na jakąś bombę i użyłam do niego serka mascarpone. Można zastąpić go jednak czymś mniej kalorycznym i użyć do swojego deseru sera ricotty.

Składniki:

– serek mascarpone 200 g lub ricotta, która jest mniej kaloryczna
– kilka daktyli, które zalewamy wrzątkiem i blendujemy
– miarka odżywki białkowej o smaku waniliowym
– borówki amerykańskie
– herbatniki bez cukru

Sposób przygotowania:

Do kubeczka wsypujemy garstkę borówek. Mascarpone/ricottę mieszamy z odżywką. Łyżkę masy dajemy do kubeczka na borówki. Następnie wsypujemy kolejną warstwę borówek, masę daktylową, masę z serka i borówki. Na górę wysypujemy pokruszone herbatniki. Moje bezcukrowe znalazłam w Netto na BIO półce, ale widziałam również w Biedronce i Lidlu.

Hit enter to search or ESC to close