Kukurydziane naleśniki z truskawkami

Truskawki! Wszędzie owoce sezonowe! Co Wy na to żeby zrobić pyszne naleśniki z musem owocowym? Ja Wybrałam truskawki, ale można je zrobić z czego dusza zapragnie! Wystarczy Ci tylko kilka prostych składników, aby zrobić coś co podbije podniebienia Twoich bliskich!

Naleśniki:

– 80 gram mąki kukurydzianej,

– 150 ml mleka migdałowego,

– 1 całe jajko,

– szczypta soli,

– 50 ml wody gazowanej

Sposób przygotowania:

Rozgrzewamy patelnię, smarując ją pędzlem olejem lub pryskając sprayem do smażenia. Masę miksujemy na gładko. Chochlą wlewamy masę, i rozprowadzamy po całej patelni. Odwracamy na drugą stronę.

Smażymy okolo minutę z jednej i drugiej strony.

Mus truskawkowy:

Składniki:

– 200 g truskawek

– łyżeczka ksylitolu

Sposób przygotowania:

Zblenduj wszystko razem i wysmaruj musem naleśniki. Możesz użyć do tego również innych owoców np. jagód.

Hit enter to search or ESC to close