Makaron spaghetti z łososiem i szpinakiem

Mogę jeść makarony pod każdą postacią. Wiem, że są dośc mocno kaloryczne jednak czasem gdy potrzebuje takiej energetycznej bomby lub chce sprawić komuś przyjemność dobrą kolacją zrobie coś co zaspokoi moje kubki smakowe. Tym razem makaron spaghetti ze świeżutkim szpinakiem i łososiem!

Potrzebne będą:

– 2 ząbki czosnku
– oliwa z oliwek lub olej w sprayu
– jogurt naturalny
– 4 garście szpinaku baby
– 5 listków bazylii
– sól i pieprz
– łosoś wędzony
– makaron spaghetti

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Dodajemy posiekany na drobno szpinak z czosnkiem. Chwilkę go dusimy. Dodajemy jogurt naturalny i przyprawy. Łososia kroimy na drobne kawałeczki. Na koniec dodajemy do potrawy ciągle mieszając.
W między czasie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Można delikatnie posypać serem cheddar.

Hit enter to search or ESC to close