Pasta twarożkowo-łososiowa do kanapki

Nie masz pomysłu na śniadanie? Pokażę Wam jedna z moich ulubionych past do chleba. Ja kładę ją przeważnie na pyszny świeżutki gryczany chleb prosto z piekarni. Taka Pasta nie tylko jest szybka w swoim przygotowaniu, ale również nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych zatem każdy sobie z nią poradzi.

Składniki:

– Łosoś wędzony – 60 g
– Chleb gryczany – 1 kromka 40 g
– Cytryna – 1/2 sztuki
– Koperek świeży – 2 łyżeczki
– Przyprawy – pieprz czarny, suszony – 1 łyżeczka
– Ser twarogowy chudy – 50 g
– Sól biała – 1/6 łyżeczki

Przygotowanie:

Do blendera wrzucamy łososia i ser. Miksujemy do uzyskania gładkiej
konsystencji.Wyciskamy ze świeżej cytryny 10 ml soku.
Dodajemy sok z cytryny, sól, pieprz i koperek po czym mieszamy łyżką.
Najlepiej pastę zrobić dzień wcześniej – żeby się przegryzła.
Podajemy na chlebku.

Ta pasta z kromką chleba gryczanego ma tylko 272 kcal.

Hit enter to search or ESC to close