Proste ciasto czekoladowe z bananem

Ostatnio stałam się dosyć mocno leniwa i stawiam na bardzo proste rozwiązania, które będzie się dało szybko zrobić i wstawić do piekarnika bez zbędnego stania w kuchni. To takie włąśnie jest i nawet najmniej utalentowany kucharz będzie w stanie je zrobić.

Składniki:

– 1 jajko
– 1 szkl mleka migdałowego
– 1 szkl ksylitolu
– 2 szkl mąki (u mnie ryżowa i owsiana)
– 2 łyżeczki proszku do piecz.
– 2 łyżki kakao
– 1 łyżka cynamonu
– 4 łyżki oleju kokosowego
– 1 banan

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki oprócz banana wymieszaj ze sobą. Możesz użyć do tego miksera, ale również zwykłej drewnianej łyżki. Banana pokrój w kostkę i dodaj do masy. Wyłóz keksówke papierem do pieczenia i posmaruj delikatnie olejem. wlej masę i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut.  Ja moje ciacho podałam z kremem czekoladowym, który zrobiony jest na ksylitolu ale ciasto pysznie smakuje również bez dodatków. Zabrałam je do pracy i przez 3 dni miałam drugie śniadanie.

Hit enter to search or ESC to close