Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Przedstawiam pomysł na szybką sałatkę, którą bez problemu można zabrać do pracy, czy szkoły. Wystarczy tylko kilka produktów, by skomponować zdrowy posiłek bez wyrzutów sumienia.

 

Składniki:

– miks sałat

– pomidor

– pół ogórka

– 70 g tuńczyka

– dwie łyżki oleju lnianego

– łyżeczka pestek dynii

– jajko

Sposób przygotowania:

Jajko ugotuj na twardo. Sałatę umyj i wrzuć do pojemnika. Pokrój pomidor i ogórek. Pestki dyni upraż na suchej patelni kilka minut.  Dodaj pokrojone ugotowane jajko, tuńczyka i posyp szczypiorkiem. Na koniec polej dwoma łyżkami oleju lnianego.

To propozycja na zdrowy posiłek. Można dodatkowo dołożyć do tego dwie kromeczki żytniego, bądź gryczanego chlebka lub grzanki.

Hit enter to search or ESC to close