Tarta malinowo-bananowa z czekoladą

Macie ochotę na coś pysznego? Przedstawiam Wam pyszną tartę maliowo-bananową, która świetnie sprawdzi się na weekendowe popołudnie. Składa się tylko z kilku składników, a więc każdy poradzi sobie z jej zrobieniem. Satysfakcja gwarantowana, a smak sami oceńcie!

Spód tarty:

-2 szklanki mąki kukurydzianej
-3 łyżki masła klarowanego rozpuszczonego (jak będzie ciasto bardzo suche dodaj jeszcze jedną łyżkę)
-1 jajko
-łyżeczka sody
-3 łyżki ksylitolu

To wszystko zagniatamy i wbijamy ciasto w blachę do tarty. Dziurkujemy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 minut.

Środek tarty:

-Budyń bez cukru słodzony ksylitolem
-mleko zwykłe do budyniu
-Mleczko kokosowe tylko stała część
-Ksylitol 4 łyżki
-maliny (mogą być mrożone)
-2 banany
-Odżywka białkowa

Budyń robimy z przepisu na opakowaniu. Wbijamy maliny i pokrojone banany . Z mleczka kokosowego bierzemy tylko śmietankę. Mieszamy ją z ksylitolem i odżywką białkową o dowolnym smaku, u mnie kokos. Banany i maliny zakrywamy kremem kokosowym i wkładamy do lodówki. Na koniec trzemy czekoladę gorzką na górę i dodajemy jeszcze kilka malin dla ozdoby!

Hit enter to search or ESC to close