Warstwowe lody domowej roboty bez cukru

Kochani wyczekiwana wiosna nadeszła, a więc na pierwszy ogień wrzucam tutaj super przepis na lody! Rewelacyjny deser, który w taką słoneczną pogodę jak mamy za oknem nada sie idealnie. Szybko i łatwo można zrobić coś co podbije wasze podniebienia!

Składniki:

– Mleczko kokosowe (puszka)
– Ksylitol (3 łyżki)
– kakao (płaska łyżka)
– ekstrakt waniliowy
– maliny

1. Maliny świeże lub mrożone rozpuść w garnuszku z łyżką ksylitolu. Mleczko kokosowe rozmieszaj i podziel na pół . Przelej do dwóch rondelków. Każdy z nich połóż na gazie. W jednym zmieszaj połowę mleczka, łyżkę ksylitolu oraz kakao. W drugim mleczko, łyżkę ksylitolu i kilka kropel ekstraktu z wanilii.

2. Teraz szykujemy formy do lodów. Układamy na dno maliny – wkładamy do zamrażarki na 30 min. Po 30 minutach dajemy kolejną warstwę – waniliową . Wkładamy znowu do lodówki na pół godziny. Następnie wlewamy warstwę kakaową i wtedy już wkładamy zatyczkę z patyczkiem i mrozimy całość naszych lodów.

Po 3 godzinach mrożenia lody są gotowe do jedzenia.
Polecam wszystkim, bo są pyszne i przynajmniej wiecie z czego są zrobione!

Processed with MOLDIV
Hit enter to search or ESC to close